Calamity Jane

Calamity Jane
2002
e: Vernons Vituoso           ue: Son of a gun
 
 
Jane är en Svensk Ridponny som är korsning mellan Fullblod och New Forest. Jag fick Jane när jag var 12 år och hon var 2,5 ungefär. Det var inte alls meningen att jag skulle få en unghäst jag som inte kunde rida eller något.
Mamma sålde min första ponny och hennes föl till en man som hade Jane "över" (Jane var tjuvbetäckning och "ingen" ville ha henne bara för det) och han sa att vi fick ha Jane på prov två veckor. Såklart så föll både jag och mamma för Jane så vi fick henne i byte mot mina andra ponnyer. 
 
Jag var den första som red på Jane, mamma gick bredvid och vi skrittade ut i skogen. Jane gjorde inget alls utan bara traskade på. Mitt i den smeten som Jane skulle börja ridas in så flyttade jag och mamma så Jane fick åka på inridning. Till en början så var Jane en väldigt besvärlig bäbisahäst. Skritt fanns inte på kartan och jag vart rädd för att rida henne.
 
Första bilden vi har på Jane och en snygg 12 årig Angelica.
 
 


 
Vi flyttade senare till Ridskolan i Tibro och då kunde jag inte med att vara rädd för Jane så jag började tryggt inne bakom fyra väggar med mamma som hjälpte mig och där började resan till vart vi är idag. Först och främst är Jane en hopponny dels har hon inget bra steg och dels så har hon en toppen hoppstam på sin mammas sida. 
 
Jag har tävlat lite med Jane i hoppning och en gång dressyr. I övrigt har det vart roligast för mig att träna och bara bli bättre. I bagaget har vi även tränat NH, trickträning, akademiskt smakat på western och även finns planer på att testa WE inom en snar framtid.
 
 
 
 
 
Jane är en ponny som alltid vart den som synts i hagen och vart lite för snäll för sitt eget bästa. Hon vill ingen människa ont och älskar alla. Hon är en lättlärd ponny som ger 100% när man testar nytt och går med stormsteg fram i nya utmaningar. 
 
 
 
Angelica Karlsson